Vår Filosofi

Vi jobbar med naturen för att ta vara på allt som det erbjuder. I Dalsland, regionen i Sverige som vi kallar hem, innebär naturen svala skog, många timmar dagsljus, klarblåa sjöar samt urgammal, orört landskap.

   sommar ivag    Plomon Czar    IMG_0890

Vi tillämpa det franska konceptet “terroir”, där geografi, geologi och klimat interagerar med naturens skörd. Våra Dalsländska råvaror har “a sense of place”. Tjugo timmar dagsljus på en svensk sommardag ger bär och frukt med utsökta smaker. Vår glass firar naturliga svenska smakar, färg, kreativitet och handverkmässigt tradition.

 Hallon och rosenblomsaft   IMG_1190  IMG_1197

Vi använder endast Fairtrade kaffe, choklad , kakao och vanilj . Att välja Fairtrade produkter säkerställer att de har producerats på ett etiskt sätt utan exempelvis barnarbete .

Läs mer om Fairtrade här.

IMG_0490  IMG_0720  2014-06-28 at 10-12-53

Våra förpackningar  är hållbara, nedbrytningsbara, och gjort helt på växter vilket sparar på sophantering och kol. På komposthögen kommer de ta ca 3 månader att brytas ner.

Vi komposterar allt vårt avfall och komposten används på våra grönsaker, örtodling och fruktbuskar.

Vårt varmvatten och värme kommer ifrån solenergi och vi använder hållbar el från Vattenfall. Alla rengöringsmedel som vi använder är ekomärkt, och dukar och handskar är nedbrytningsvara.

Alla våra glassar är Kravmärkt, 100% ekologiskt.

spring-birches-3

 

Instagram